Isäntäperhe

Heipä hei!

Kuten otsikkokin jo kertoo, postauksen aiheena on isäntäperheeni. Isäntäperhe on siis perhe/pariskunta/henkilö, joka majoittaa vaihtarin vuoden ajan. Minusta tulee siis osa perhettä, ja osallistun heidän kotitöihinsä, ja elän muutenkin aivan kuin heidän lapsenaan. Isäntäperheenä voi toimia kuka tahansa iästä tai sukupuolesta riippumatta. Vaihto-oppilaan voi majoittaa yksittäinen henkilö, suurperhe tai pariskunta. Vaihtoon lähtijän on siis turha odottaa täydellistä elokuvista tuttua perhettä, jonka äidillä on vaaleat hiukset, ja isä on rikas pukumies. Isäntäperheesi voi myös kuulua mihin tahansa etniseen ryhmään.

Perhetietojen odottaminen on vaihtoon lähdössä jännittävintä. Perhe määrää paikan missä asut. Kun kyseessä on Yhdysvallat, isäntäperhe voi olla mistä osavaltiosta tai kaupungista tahansa. Isäntäperheesi voi asua keskellä suurkaupunkia, esikaupunkialueella tai maaseudulla. Vaihtari ei siis itse valitse kaupunkia, jossa asuu. Perhe valitsee sinut, joten vaihto-oppilashakemuksen englanniksi kirjoitettavaan itsensä esittelyyn kannattaa panostaa. Perhe valitsee juuri sinut pelkän kirjeen perusteella, joten rehellisyys maan perii. On turha alkaa satuilla olevansa huippu pianisti, jos nuotit ovat hukassa, ja ei erota pianoa rummuista. Mitä paremmin tekee hakulomakkeet, sitä helpommin sinulle löytyy juuri samanhenkinen perhe, kuin sinä olet.

Itse kuulun niihin onnekkaisiin, jotka saivat isäntäperhetiedot jo kesäkuun alussa. Olin pitkään miettinyt, että millainenkohan isäntäperhe minulle tulee. Sitten vihdoin koitti se suuri päivä. Olin juuri päättänyt, että en enää tarkista sinä päivänä sähköpostia. Kuulen kuinka puhelin soi ja vastaan. Äiti kysyy, että näinhän jo sähköpostin. Avaan sähköpostin ja siellähän se oli. Viesti järjestöltäni, jossa luki, että tiedot isäntäperheestäni olivat tulleet.



Huusin puhelimessa, että nyt se kauan odotettu viesti vihdoin tuli. Tiedot tulivat siis 12.6, eli todella aikaisin. Meitä vaihtareita oli orientaatiotilaisuuksissa varoiteltu siitä, että tiedot isäntäperheestä voivat tulla vasta pari viikkoa ennen lähtöä, tai jos huono tuuri käy, lähtö voi siirtyä syyskuulle, jos perhettä ei löydetä tarpeeksi ajoissa. Osa meistä tämän vuoden Yhdysvaltoihin lähtijöistä on jo saanut perheen, mutta monet odottavat vielä tietoja perheestä.

Samana päivänä, kun tiedot perheestä olivat saapuneet, laitoin perheelleni viestiä. Vastaus tuli melkein saman tien. Isäntäperheeni asuu siis Michiganin osavaltiossa. Isäntäperheeseeni kuuluu host-vanhemmat. He ovat hieman vanhempaa väkeä n. 50-60-vuotiaita. Heillä on koira, ja he ovat hyvin liikunnallisia. Isäntäperheeni rakastavat ulkoilua ja retkeilyä Michiganin mahtavissa maisemissa. Meillä on myös paljon samoja kiinnostuksen kohteita, kuten lukeminen, liikunta, koirat, kirjoittaminen ja kulttuuri. Luin kaikki heidän täyttämänsä lomakkeet yhdeltä istumalta, ja suorastaan pompin ilosta. Tietenkin samana päivänä soitin isovanhemmilleni, ja kavereilleni, että nyt tietää, missä ensivuoden asustaa.

Aloimme jutella päivittäin sähköpostilla isäntäperheeni kanssa. He ovat todella samanlaisia kuin minä, ja rakastan heidän kotiaan, sekä kaupunkia, jossa asun. Olen saanut heiltä paljon hyviä vinkkejä pakkauksen suhteen, sekä hieman informaatiota asioista, joita mahdollisesti teemme ennen kuin kouluni alkaa. He ovat myös auttaneet minua etsimään sopivan harrastuksen, ja sopivia kursseja kouluun.




Monesti vaihtari tapaa isäntäperheensä vasta kohdemaassa. Olin tässäkin tapauksessa erittäin onnekas, että minulla oli mahdollisuus tavata heidät jo etukäteen. Matkustimme siis perheeni kanssa Tukholmaan, ja tapasin host-vanhempani siellä. He olivat siis lomalla Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Host-isäni on ollut vaihto-oppilaana Ruotsissa, ja he menivät tapaamaan hänen host-perhettään. Menimme heidän hotelliinsa, jossa söimme mansikoita ja juustoa, sekä puhuimme. Aika kului kuin siivillä, ja kaksi tuntia pelkästään jutellen tuntui viideltä minuutilta. He olivat aivan ihania, rakastin heidän aksenttiaan, huumorintajuaan, ja ystävällisyyttään. Minulla on siis mahtava fiilis lähtöön, koska sain tavata tulevan isäntäperheeni jo etukäteen. Myös vanhemmiltani putosi kivi sydämeltä, kun he ovat nyt henkilökohtaisesti tutustuneet ihmisiin, joiden luona asun vuoden.

Vuoteni Yhdysvalloissa ei voi mennä pieleen ainakaan perheen osalta, koska he ovat ihania ja rentoja ihmisiä, joiden kanssa pystyy keskustelemaan vaikeistakin asioista.
Seikkailu on alkamassa, ja olen iloinen, että saan jakaa sen juuri näin ihanan isäntäperheen kanssa!





- Sanni


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koti kolibrien kanssa

Michigan

Kuka, missä ja milloin?