Matkustus

Moikka!

Tänään vihdoin koitti se päivä, jolloin pääsin lähtemään! Lupasinkin, että seuraava postaus tulee rapakon takaa, ja täällä ollaan lähes yhdeksän tunnin lennon, ja kahden tunnin maahantulotarkastuksen jälkeen. Kaikki matkatavaratkin saapuivat perille.

Saavuttiin kentälle jo kello 11, vaikka AFS yhteinen kokoontuminen oli vasta 12. Sitä ennen joimme kuitenkin ylihinnoitellut smoothiet.



Lähtö oli haikea, ja hyvästelinkin perheeni kentällä. Sitä ennen sain AFS järjestöltä lentoliput, sekä muita tärkeitä papereita. Veimme yhdessä toisen vaihtarin kanssa laukut, ja virkailija kysyi kysymyksiä matkatavaroistani. Sitten oli hyvästit. Halasin kaikki perheenjäsenet ja sitten astuttiin turvatarkastusjonoon. Turvatarkastus sujui ongelmitta. Turvatarkastuksen jälkeen ostimme evästä, ja vaelsimme erittäin outoon osaan lentokenttää. Siitä sitten taipale lähtöportille, ja oikea konekin löytyi. Pääsimme koneeseen 13.20. Lento lähti hieman myöhässä n. klo 14.35. Matka meni jutellessa vieressä istuneelle amerikkalaiselle tytölle, sekä muille vaihtareille. Osasin eksyä jopa lentokoneessa, koska vessaan mennessä päädyin jonkun lentoemännän vaatekaapille, ja mietin, että onpa aika pieni vessa. No olen kuitenkin oikeassa maassa, niin pienet eksymiset ei haittaa mitään.



Saimme myös maahantulokortit, jotka täytimme omilla tiedoillamme.




Kun lentoa oli enää pari tuntia jäljellä, alkoi ikkunan takana maisema muuttua ihanan vuoristoiseksi. Katselin ikkunasta ja touhotin menemään muutaman muun tytön kanssa. Sitten alkoi näkyä taloja, ja ihania järjestelmällisiä amerikkalaisia asuinalueita. Loppujen lopuksi Chicagon pilvenpiirtäjät hipoivat pilviin alapuolellamme. Tunne oli aika unenomainen, aivan kuin pieniä legopalikoita olisi pilkistänyt maasta. En ole oikeastaan vieläkään ymmärtänyt, että olen oikeasti täällä. Ehkä se jossain vaiheessa selviää.  Lentokentällä maahantulotarkastuksen jälkeen meitä oli vastassa ihanan pirteitä AFS vapaaehtoisia, jonka johdolla pääsimme hotellille.

Nyt istun hotellini kattohuoneistossa yhdessä noin miljoonan muun vaihtarin kanssa. Täällä on ihmisiä Thaimaasta, Sveitsistä, Italiasta, ja hieman kaikkialta, sekä tietysti me suomalaiset edustamassa. Huomenna bussi lähtee n. klo 11 paikallista aikaa, ja kohteena on Detroit. Saa nähdä löydänkö oikean bussin.

- Sanni



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koti kolibrien kanssa

Michigan

Kuka, missä ja milloin?