Ensimmäinen kouluviikko

Moikka!

Tuntuu oudolta, että vihdoinkin kirjoitan ensimmäisestä koulupäivästäni, koska välillä vieläkin tuntuu, että koko vaihtovuosi on vain loputonta unta. Tietenkin tämä on totta, mutta tuntuu hyvin oudolta elää kouluarkea Amerikassa. Ensimmäinen koulupäiväni oli siis 4.9.2018, joten kouluni alkoi lähes kuukauden myöhemmin mitä Suomessa. Michiganissa koulut on määrätty alkamaan vasta Labor Dayn jälkeen, joten tästä syystä suurin osa lapsista ja nuorista aloittaa koulun vasta tähän aikaan.



Ensimmäinen koulupäiväni oli tietysti jännittävä. En oikeastaan tajunnut, että olen menossa kouluun, vaan kaikki tuntui vain kokeilulta. Mutta kokeilut sikseen, tämä on ihan oikeaa koulua. Koska olin tietenkin tiedostamattani stressaantunut uudesta koulusta, kursseista ja ihmisistä, heräilin yöllä n. kahden tunnin välein. Aamulla tietysti väsytti, mutta olin todella innoissani menossa kouluun, olihan se ihka ensimmäinen päiväni High Schoolissa.



High School ei ole rauhaa ja yksinäisyyttä hakevan ihmisen paikka, sillä koulussani on yli tuhat oppilasta. Oppilaat ja opettajat ovat pääasiassa mukavia, ja kaikki olivat todella kiinnostuneita minusta, olenhan hurjan eksoottinen suomalainen. Ensimmäinen päivä koulussa oli jopa hieman ahdistava, koska olin jättimäisessä koulussa aivan eksyksissä, ja tietenkin paljon ihmisiä ympärillä ei tuo tunnetta rauhasta ja kiirettömyydestä.

Hauska asia amerikkalaisessa koulussa on se, että kouluni alkaa joka päivä 7.45, mutta olen yleensä koululla jo 7.30. Yleensä opettajat ovat valmiina luokassa, joten sinne voi lähes aina kävellä sisään.

Lounas koulussani on yllättävän hyvää, tietenkin sieltä löytää niitä ei niin terveellisiä vaihtoehtoja, kuten pitsaa ja sipsejä, mutta koulu tarjoaa myös yllättävän hyviä salaatteja tms.

Tuntien välissä on vain viiden minuutin "välitunti", jonka aikana hädin tuskin ehtii vaihtaa luokasta toiseen. Tämä on asia, josta en pidä, koska se tekee koulusta vielä kiireisempää, eikä oppituntien välillä ehdi pitää kunnollista taukoa. Uskon kuitenkin, että kaikkeen tottuu. Suurin asia, josta koulussa tykkään ovat kiinnostavat kurssit, kaverit, tapahtumat ja erilaiset harrastukset joita koulu tarjoaa.



Ja kuten moni varmasti miettii todellisia high school kliseitä, joita elokuvissa näkyy, niin ei ne oikeasti ole tottea. Koulussa ei kuljeta peliasu päällä koko aikaa, eikä koulussa ole kolmen tytön ilkeää ryhmää, joka terrorisoi koulua. Kaikki jotka harrastavat jotakin saattavat peli- tai kilpailupäivänä pukea oman peli- tai kilpailuasunsa päälle, kuten minäkin tein.

Ensimmäinen koulupäiväni ja kouluviikkoni sujui siis hyvin. Vielä en ole saanut ainuttakaan kotitehtävää, mutta ei parane valittaa; kohta se koulu alkaa kunnolla. Minulla on kiinnostavia kursseja, ja odotan innokkaasti, että arki alkaa kunnolla, ja että saan osallistua ns. oikeaan amerikkalaisen nuoren arkeen.

-Sanni


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koti kolibrien kanssa

Michigan